ETUSIVU AJANKOHTAISTA TAPAHTUMAT TELMU RY JÄSENEKSI JÄSENEDUT YHTEYSTIEDOT

AJANKOHTAISTA

Miten soi Olegtron, hang, ngoni tai pöytä? - Telmun omituisten soittimien ilta Bar Kukassa perjantaina 4.4.2014
2014-03-25 11:15:50

Turun elävän musiikin yhdistys - Telmu ry:n ensimmäinen omituisten soittimien ilta esittelee liudan tuntemattomampia elektronisia, sähköisiä ja akustisia soittimia.

Maksuttomassa iltamassa kuullaan miltä kuulostavat muun muassa venäläinen theremin, turkulainen olegtron, sveitsiläinen hang sekä länsiafrikkalaiset ngoni, balafoni ja shekere. Lisäksi kuullaan ja nähdään miten pöytää soitetaan valolla ja vasaralla.

Turkulainen Olegtron on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla


Yksi illan kiinnostavimmista elektronisista soittimista on Turussa keksitty Olegtron 4060. Olli Suorlahden suunnitteleman signaali- ja sekvenssigeneraattorin toimintaperiaate on täysin uniikki, kuten myös sen soittotapa. Olegtronia voi käyttää itsenäisenä soittimena tai sen voi liittää mitä erilaisempiin laitteisiin leluista syntetisaattoreihin. Laite on herättänyt kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella, ja laitetta on myyty Japaniin saakka.

Telmun omituisten soittimien illassa olegtronia kuullaan Trivial Zeron käyttämänä. Trion soittimiin kuuluvat myös theremin, jota soitetaan käsien liikkeillä, sekä modulaari-syntetisaattori.

Yhdysvaltalainen Amma Ateria soittaa pöytää valolla ja vasaralla


Turussa vierailevan Amma Aterian (Jeanie-Aprille Tang) instrumenttina toimii ”Plexi”, läpinäkyvä pöytä. Fotoresistoreilla varustetun pöydän äänten syntymekanismi on käänteisesti sama kuin mekanismi, jolla ääni rikkoo lasia. Pöytää soitetaan kumivasaralla, taskulampulla ja lampulla.

Omituisia akustisia soittimia perinteisistä ngonista ja balafonista uudempaan hang-rumpuun


Akustisia soittimia illassa edustavat djenkunde, hang, balafoni, kalebassibongo, shekere ja ngoni, joita soittavat turkulaiset Roberto Lanz, Joel Likainen, Niina Heinonen ja Miika Hjorth.

Hang-rumpu on valmistettu kahdesta metalliosasta, jotka on koverrettu äärimmäisen tarkasti, jotta soitin soi kauniisti. Käsityönä valmistettavan soittimen kehittivät Felix Rohner ja Sabina Schärer vuonna 2000 Sveitsissä.

Ngoni, balafoni, shekere ja kalebassibongo ovat perinteisiä länsiafrikkalaisia soittimia. Ngoni on luutulle ja banjolle sukua oleva kuusikielinen soitin, balafoni muistuttaa ksylofonia ja shekere puolestaan marakasseja.


Telmun omituisten soittimien ilta


Aika: perjantaina 4.4.2014, klo 21.00
Paikka: Bar Kuka, Linnankatu 17, 20100 Turku
Tapahtuma on kävijöille maksuton

Lämpimästi tervetuloa!


Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry


Telmu on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena edistää ja tukea musiikkitoimintaa ja -harrastusta Turun alueella. Telmun luo mahdollisuuksia lahjakkaille ja kiinnostaville elävän musiikin tekijöille kaupallisesta menestyksestä riippumatta.

Vuonna 2013 Telmu järjesti noin 50 tapahtumaa, joista muutamia olivat esimerkiksi Telmu Goes Kahvila, Syna vastaan sana, Lähiömankka, Rockfutis, Donitsi-klubi, Telmun sekamelska, Kyy-klubi, Lentävä matto ja festarireissut.

Telmu toimii jäsenmaksujen ja avustusten varassa vapaaehtoisvoimin.Lisätiedot:


Jari Kaulio, Telmu ry
jari.kaulio@gmail.com


Lue lisää:

Olegtron:
www.olegtron.com

Amma Ateria
http://ammaateria.com/
https://soundcloud.com/ammaateria


Turun elävän musiikin yhdistys - Telmu ry
www.facebook.com/telmury
TUOREIMMAT

Synttärifestarit ja jäsenyys 2017 Lisätty: 2017-01-31 14:23:10
TELMU 5V! Lisätty: 2016-01-26 13:20:38

Lisää uutisia tästä.
© Turun elävän musiikin yhdistys - Telmu ry 2016.   Markulantie 14, 20360 Turku   Tel: +358 40 721 7870   Webdesign: Pauna Inc.  Kuva: Kimmo Helander