ETUSIVU AJANKOHTAISTA TAPAHTUMAT TELMU RY JÄSENEKSI JÄSENEDUT YHTEYSTIEDOT

AJANKOHTAISTA

Jussi Helenius Telmu Ry:n kunniajäseneksi
2012-01-11 17:19:09

TURUN ELÄVÄN MUSIIKIN YHDISTYS TELMU RY ON VALINNUT VUOTUISEN KUNNIAJÄSENENSÄ.
VUONNA 2012 TURUN ELÄVÄN MUSIIKIN YHDISTYKSEN ELINIKÄISEKSI KUNNIAJÄSENEKSI ON VALITTU JUSSI HELENIUS.


Metallimaailman parissa pitkään bändeissä ja tapahtumajärjestäjänä toimineen Jussi Heleniuksen valinnassa raati oli yksimielinen. Merkittävimmät kriteerit olivat nyt 12-vuotisen toimintansa lopettaneen WCH -yhdistyksen metallitapahtumien järjestäjänä sekä Levykauppa Äxän Turun toimipisteen luotsina ja instore-keikkojen järjestäjänä toimiminen. Helenius on myös WCH:n jälkeen luvannut jatkaa tapahtumien järjestämistä pienemmällä volyymillä. Helenius vaikuttaa nyt myös Axegressor- ja Cannibal Accident -yhtyeissä.

Telmu ry:n kunniajäsenyyden tavoitteena on kiittää ja nostaa esiin ansioituneita, paikallisia toimijoita. Telmu ry myönsi heti yhdistyksen (uudelleen) perustamiskokouksessa elinikäisen kunniajäsenyyden seuraaville henkilöille: Tomi Arvas, Tomi Hautakangas, Rainer Koski, Erkka Makkonen, Jari Nikkola, Kimmo Nurminen, Juhani Paaso, Markus Petäjä, Kari Rantala, Seppo Tahvanainen ja Jan Trygg. Yhdistyksen uuden tulemisen toisen toimintavuoden kynnyksellä uusimmaksi kunniajäseneksi kruunattiin Jussi Helenius.

Jussi Helenius antoi kunniajäsenyydestään seuraavanlaisen lausunnon:

"Turun hehkutettu kulttuuripääkaupunkivuosi on ohi. Ironisesti se sisälsi muun muassa meidän WCH-toimintamme loppumisen 12 vuoden jälkeen sekä monivuotisen paikallisen Amplifier Worship -tapahtumanjoutsenlaulun. Keväällä 2010 ajettiin alas yli 50 vuotta alakulttuurin harrastajien suosiossa ollu TVO-klubi. Tulevana keväänä vastaava pienillekin bändeille keikkamahdollisuuksia vuosikausia luonut S-Osis laitetaan pakkoremonttiin, jonka jälkeisestä tapahtuma-aktiviteetista ei liene paljoa toivoa annettujen budjettiarvioiden valossa.

Näistä mikään ei suoranaisesti toki liittynyt Turku 2011-kulttuuripääkaupunkiprojektiin, mutta surullisen kuuluisaa vastakkaisenasettelua alakulttuurin ja niin sanotun oikean kulttuurin välille nämä tapaukset taas loivat. Haitaripaini on hieno laji, mutta yhtä arvokas tapahtuma on aloittelevan punk-bändin ensimmäinen
keikka. Nykyään Turussa on jälkimmäiselle hyvin vähäiset lailliset puitteet.

Tuhannet kiitokset Telmu ry:lle tästä kunnianosoituksesta, ja toivottavasti toimintanne saa tuulta purjeisiin pientapahtumille ja alakulttuurille välinpitämättömässä ilmapiirissä kaupungissamme. Vuonna 2012 on taas tekijöiden vuoro, ei puhujien."

TUOREIMMAT

Synttärifestarit ja jäsenyys 2017 Lisätty: 2017-01-31 14:23:10
TELMU 5V! Lisätty: 2016-01-26 13:20:38

Lisää uutisia tästä.
© Turun elävän musiikin yhdistys - Telmu ry 2016.   Markulantie 14, 20360 Turku   Tel: +358 40 721 7870   Webdesign: Pauna Inc.  Kuva: Kimmo Helander